Stimati oameni care administrati carosabilele si parcarile timisorene,

In numele soferilor din intreaga urbe, tin sa va multumesc pentru efortul extraordinar depus pentru a face stradutele, soselele si chiar marile bulevarde extrem de usor practicabile. Fara sa ai nevoie de lanturi, lopata, doua raclete de deszapezit, RCA, Casco, nervi de otel si carnetul de sofer luat in Nepal sau Siberia.

Serios, ca si locatar al urbei, ma bucura nespus faptul ca tractoare neinmatriculate pornesc deszapezirea la lame montate ad-hoc, lasand marturie pe de-o parte zapada raschetata si pe de cealalta parte brazde in tabla masinilor parcate in bordura. Nimic nu-mi face ziua mai placuta decat sa sun la primarie, la firmele de deszapezit si la ADP ca sa aflu ca banii pe care-i incasati din buzunarele noastre va fac sa va pese suficient de mult incat sa-mi raspundeti ca va doare la gaura neagra de sutele de sesizari pe care le-ati inregistrat.

Ma gandesc sa platesc abonament Telpark si la anu’ la suprapret ca sa n-am unde parca masina in tot orasu’. Poate ca 4 milioane aruncate anual pe parcare nu-s suficienti bani incat sa-ti poti permite sa trimiti doi baieti cu lopeti sa curete parcarile pentru care-ti incasezi banii.

Bulevardele (Rebreanu, Take Ionescu, Aradului, Sagului si Lipovei, de exemplu) sunt cele mai minunate partii de ski pe care le-am vazut in ultimii 25 de ani si nivelul de adrenalina creste exponential cu distanta pe care tre’ s-o parcurgi ca sa poti merge de la lucru acasa ai inapoi.

Ma-ntreb acum prosteste, evident, noi la ce mama zmeului platim abonamente, taxe si impozite? De joi noaptea a nins intr-una si cu toate astea, am vazut 4 utilaje de deszapezire in tot orasul pana-n momentul de fata. Presupun ca iarna ne-a luat iarasi pe toti prin surprindere, nu?

Nu. Incompetenta si indiferenta domniilor voastre nu ma mai surprinde, doar ma dezgusta…

5 comments on “Drumurile noastre toate

 1. adizzy

  povesteam cu al meu frate ieri si zicea ca trebuie sa mearga de la agro la aeroport, dar prima data trebuie sa isi echipeze masina de mers pe munte…

 2. Cata Ilea Post author

  mda, trist, dar adevarat… Eu azi mi-am facut un loc de parcare la lopata, asa, haiduceste, c-asa-i in metropola romaneasca…

 3. bloodie

  Hai că a fost azi amuzant. Am făcut azi pe Circumvalațiunii, de la Billa până la viaduct (pentru cei ce nu-s din Timișoara asta înseamnă vreo 7 min de mers pe jos) O ORĂ!!!

  Pe langă asta, ca să intri/ieși din orice parcare, ai musai nevoie de lopată căci plugurile te înzăpezesc de n-ai văzut.

 4. Corina

  Nici pe jos nu-i mai uşor. Un drum de 10 minute până la UVT mi-a luat azi vreo 25 şi-o febră musculară. :))

 5. Cata Ilea Post author

  @bloodie: mda, am fost sambata la Baumax si mi-am luat una, am lasat-o-n masina. Ieri m-am gandit sa-mi deschid afacere de sapat parcari in zapada sau sa dau lopata in chirie cu ora…

  Pacat ca si colegii mei de servici lucreaza tot in IT si s-au prins de gluma… :)

  @Cori: am primit constatari similare si de la Gigi :) Cu tot cu febra musculara de rigoare… :)

Leave a reply

required